K!Di – Kinderkoor Dilsen is opgericht in september 2009


Het eerste jaar waren we met 18 zingende kinderen.
Aan het begin van schooljaar 2010-2011 was de groep gegroeid naar 37 kids. En in januari zelfs naar 48 kids. Toen is er besloten ook een tiener groep te starten: de K!Di T!ENZ.
Vanaf de middelbare school zingen de kinderen bij de T!ENZ.
En bij de K!DZ mogen ze vanaf het eerste leerjaar op de basisschool komen zingen. Broertjes en zusjes van leden mogen al een jaartje of half jaartje eerder beginnen in overleg en na proefrepetities.
Vanaf januari 2018 is NeXT gestart, zangers van het 6e middelbaar en alle 18+ers zijn van harte welkom om nog een stapje verder te gaan in hun kooravontuur.
Door het groeiende aantal leden en de behoefte aan meer differentiatie werd er in januari 2022 nog een nieuwe groep gestart; de TW!ENZ. Zij werken samen met de K!DZ en vormen zo de brug naar de T!ENZ waar ze ook soms aparte nummers mee mogen zingen.
Zo groeit K!Di verder en verder tot een grote koorfamilie.
Op dit moment zingen er zo’n 80 kinderen bij K!Di, verdeeld over de vier groepen en in de leeftijd van 5 tot 23 jaar.

K!Di heeft een vijfkoppig bestuur. En samen met hun partners, die ook graag meehelpen, vormen zij de K!Di-crew. De Crew organiseert uitstappen, verzorgt het kerstfeest van de T!ENZ, de afsluitende bbq en het jaarlijkse kamp. Daarnaast begeleiden ze de kids tijdens optredens en zorgen ze ervoor dat het publiek bij concerten die we zelf organiseren goed verzorgd wordt.

In september 2015 is de Jeugdwerking van start gegaan. Onder leiding van 1 bestuurslid en 1 crewlid mogen koorleden in het jaar dat ze 16 worden deelnemen aan de Jeugdwerking. Zij verzorgen steeds meer activiteiten van de K!DZ en zorgen voor een geweldig gevuld programma tijdens ons jaarlijkse kamp.

K!Di wordt regelmatig voor verschillende evenementen binnen de stad gevraagd om te zingen. Ook zingen we met andere (kinder)koren, harmonieën en orkesten.