K!Di – Kinderkoor Dilsen is in september 2009 opgericht door de dirigente Fabienne Kortooms.
Vanaf de zomer van 2023 stappen we af van ‘kinderkoor’ omdat we ondertussen veel meer zijn dan een kinderen. Een heuse korenfamilie waarbij er plek is voor iedereen vanaf 5 jaar.

K!Di – Korenfamilie in Dilsen
WANNEER ZINGEN JE PASSIE IS

Op dit moment zingen er ruim 110 kinderen en volwassenen bij K!Di.
We starten in september 2023 met twee extra koren, hierdoor kunnen we nog beter afstemmen op de mogelijkheden van onze zangers. Zo geven we de jongere kinderen de kans om op een hele speelse manier het zingen in koor te oefenen. En kunnen we de iets ouders kinderen de uitdaging bieden in het meerstemmig zingen. Daarnaast hebben we ook onze koren voor tieners én volwassenen. Voor ieder wat wils!


Het is september 2009 toen Fabienne startte met 18 zingende kinderen, dat duurde niet lang want al snel groeide de groep. En in januari 2011 maakten we de splitsing tussen lagere school en middelbare school. De K!DZ en T!ENZ.

Zingen en bewegen gaan hand in hand bij K!Di, iedereen is welkom en we houden geen audities.
We hebben echter wel een paar kleine voorwaardes: we vragen van iedereen een regelmatige aanwezigheid bij repetities én concerten (liefst altijd) en je kunt alleen bij K!Di aansluiten als je het echt leuk vind.

Wanneer zingen je passie is. En daar moeten we soms heel hard voor werken, veel oefenen, soms ook vaak herhalen zodat we tijdens concerten ook zelf kunnen genieten van de muziek die we zingen.


Door het groeiende aantal leden en de behoefte aan meer differentiatie werd er in januari 2022 nog een nieuwe groep gestart; de TW!ENZ. Zij werken samen met de K!DZ en vormen zo de brug naar de T!ENZ waar ze ook soms aparte nummers mee mogen zingen. Zo groeit K!Di verder en verder tot een grote koorfamilie.

In maart 2023 deden we een experiment…… zouden de papa’s en mama’s ook graag komen zingen?
12 weken lang werkten we met een groep van zo’n 28 volwassenen naar ons eindoptreden toe. Een succes!
Vanaf september starten we het volwassenkoor VOCALZ! voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder.

K!Di wordt regelmatig voor verschillende evenementen binnen de stad gevraagd om te zingen. Ook zingen we met andere (kinder)koren, harmonieën en orkesten.